Traductor

lunes, 14 de mayo de 2012

Alimentació


        Alimentació

Els animals més destacats que menjaven són: els cavall, el gos, els cabrit, el porc, els bous(o vaques), els pollastres, les ovelles... el que mes abundava era el conill.

Abans de menjar-se l’animal l’aprofitaven molt en el cas de les ovelles que li agafaven la llana i vaques li traïen la llet i se la bebien o be feien iogurts formatges.... i quan ja no tenien més llet era el moment de matar-los.

Els ibers ja conreaven cereals com l’ordi, el blat, l’escanda, la civada...
També coneixien algunes llegums com les llenties, els cigrons, les faves... i moltes plantes com el dent de lleó, dent de lleó, l'espàrrec salvatge i la pastanaga també salvatge; i condiments com l'all i les herbes aromàtiques (romaní, farigola, etc.).
Ells coneixien els arbres fruiters com la pomera, la figuera, la mangranera, la morera, l’atmeller i l’avellaner.
Els ibers pescaven i menjaven tota mena de peixos de riu, anguiles, barbs, espions, bagres etc. I una gran varietat de peix i marisc d’aigua salada, com pagell, besuc, orada, llobarro, verat, tonyina etc. I també tellerines , musclos, rossellones, pagellides, vieires, ostres vermelles etc.

El peix, sinó es menjava també en una sopa, bé fregit o a la brasa. Se sap que ja disposaven d'olles i cassoles de terrissa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario