Alimentació
Els animals més
destacats que menjaven són: els cavall, el gos, els cabrit, el porc, els bous(o
vaques), els pollastres, les ovelles... el que mes abundava era el conill.
Abans de menjar-se l’animal l’aprofitaven molt en el cas de les ovelles que li agafaven la llana i vaques li traïen la llet i se la bebien o be feien iogurts formatges.... i quan ja no tenien més llet era el moment de matar-los.
Abans de menjar-se l’animal l’aprofitaven molt en el cas de les ovelles que li agafaven la llana i vaques li traïen la llet i se la bebien o be feien iogurts formatges.... i quan ja no tenien més llet era el moment de matar-los.
Els ibers ja conreaven
cereals com l’ordi, el blat, l’escanda, la civada...
També coneixien algunes llegums com les llenties, els cigrons, les faves... i moltes plantes com el dent de lleó, dent de lleó, l'espàrrec salvatge i la pastanaga també salvatge; i condiments com l'all i les herbes aromàtiques (romaní, farigola, etc.).
També coneixien algunes llegums com les llenties, els cigrons, les faves... i moltes plantes com el dent de lleó, dent de lleó, l'espàrrec salvatge i la pastanaga també salvatge; i condiments com l'all i les herbes aromàtiques (romaní, farigola, etc.).
Ells coneixien els
arbres fruiters com la pomera, la figuera, la mangranera, la morera, l’atmeller
i l’avellaner.
Els ibers pescaven i
menjaven tota mena de peixos de riu, anguiles, barbs, espions, bagres etc. I
una gran varietat de peix i marisc d’aigua salada, com pagell, besuc, orada,
llobarro, verat, tonyina etc. I també tellerines , musclos, rossellones,
pagellides, vieires, ostres vermelles etc.
El peix, sinó es menjava també en una sopa, bé fregit o a la brasa. Se sap que ja disposaven d'olles i cassoles de terrissa.
El peix, sinó es menjava també en una sopa, bé fregit o a la brasa. Se sap que ja disposaven d'olles i cassoles de terrissa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario